Information

Props & Pearls Aps
Nikolai Plads 23
1067 K⊝benhavn k
Telefon 35 25 14 40

Åbningstider

Mandag: LUKKET

Tirsdag - Fredag: 10-17

Tidsbestilling til pr⊝verum anbefales

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig orienteret.

 

 

 

 

Bevilling fra kommunen

 

Hvordan får jeg mine proteser?

Hver gang du har brug for en ny brystprotese skal du sende et ansøgningsskema til din kommune. Et sådant kan du rekvirere via hjælpemiddelcenteret i din kommune. Nogle kommuner arbejder dog med 5 års bevillinger.

 

Hvornår må jeg få en ny protese?

Ifølge loven skal kommunen bevillige dig brystproteser efter behov. De fleste kommuner bevilliger 2 brystproteser lige efter at du er blevet opereret, herefter 1 brystprotese om året.  Der kan være tilfælde hvor du har behov for yderligere proteser – eksempelvis: 

 • Hvis du har tabt dig eller taget på så din brystprotese ikke længere har samme størrelse som dit bryst.      
 • Hvis du har kraftige hede/svedeture. Protesen opsuger fugt fra huden og kan over tid komme til at lugte dårligt. Kraftige svedeture er også hårde ved kontakt-protesernes levetid.  
 • Din brystprotese er blevet ødelagt. 

 

Hvad hvis jeg har fået en brystbevarende operation?

Hvis du har fået en brystbevarende operation har du mulighed for at få bevilliget delproteser, der kan udligne eventuelle forskelle i størrelsen på dine bryster. 

 

Hvad med brystvorter?

Det vil fremgå af bevillingen hvorvidt din kommune bevilliger brystvortesæt med din brystprotese.

 

Hvad gør jeg med protese under rekonstruktionen?

I et rekonstruktionsforløb, kan du have brug for en brystprotese til at udligne den midlertidige asymmetri. Du er velkommen til at gøre brug af vore erfaringer på dette område.    

 

Kan jeg frit vælge hvilken butik jeg ønsker at bruge? 

JA du har ifølge loven ret til frit leverandørvalg. Dvs. uanset hvor i landet du kommer fra eller hvad end kommunen skriver på din bevilling, kan du selv vælge hvilken butik du vil bruge.   

 

Skal jeg betale noget selv, hvis jeg vælger anden butik end den kommunen henviser til?

Hvis du ønsker at bruge en anden leverandør end kommunens, skal du forhøre dig om, hvorvidt den pågældende leverandør benytter brugerbetaling.

Hos Props & Pearls kan du få din protese uden mer betaling, dog ikke hvis du er fra en af vestegnens kommuner. 

VESTEGNENS KOMMUNER ER:

 • Brøndby
 • Glostrup
 • Hvidovre
 • Høje-Taastrup
 • Ishøj
 • Rødovre
 • Tårnby/Dragør
 • Vallensbæk


Efter 11 år uden egenbetaling er vi desværre blevet nødt til at indføre en midlertidig egenbetaling på henholdsvis 225kr/450 kr. for brystproteser. Dette er kun gældende for kvinder bosat i Vestegnens kommuner.

For kvinder i alle andre kommuner er det fortsat gratis at få sine proteser hos Props & Pearls. Du kan læse mere om egenbetalingen i bunden af dette indlæg.

 


Når du handler hos Props & Pearls 

 • kan du frit vælge mellem et stort antal kvalitetsproteser, som er naturlige at se på og røre ved. Du får også adgang til de nyeste modeller fra Amoena. Læs mere om udvalg af Amoena proteser
 • tager vi os tid til at finde den løsning, som passer netop til dig og dine behov 
 • støtter du vores arbejde for at skabe bedre vilkår for brystopererede kvinder

Ud over et væld af kvalitetsproteser har vi smukt lingeri til hverdag, fest og sport. Mærker som ikke fås hos andre leverandører af brystproteser. Se mere her

 

Du er også velkommen til at trække på vores store erfaring og hjælp mht. håndtering af senfølger, herunder bivirkninger af anti-østrogen medicin. Se vores site om dette på www.minebivirkninger.dk

 Læs her hvad andre kvinder fortæller om at komme hos Props & Pearls.

 

 

INFO OM EGENBETALING HOS PROPS & PEARLS
 OBS: KUN RELEVANT FOR KVINDER BOSAT I VESTEGNENS KOMMUNER

 

Props & Pearls har i 11 år leveret brystproteser og hjælp til brystopererede kvinder fra alle dele af landet. For første gang ser vi os nødsaget til at indføre egenbetaling. Du kan læse hvorfor og hvad det betyder for dig her:


Vestegnens kommuner har indgået aftale på brystproteser
Kommunerne i Vestegnens fællesindkøb har indgået en prisaftale med en leverandør. Ifølge den aftale har du gratis adgang til et begrænset antal brystproteser (eks. kun 3 modeller ud af Amoenas 40 forskellige modeller). Priserne er så lave, at de på ingen måde kan dække udgift til protese og rådgivning. Og det er desværre den vej det går. Flere og flere kommuner omtaler deres bevilling som tilskud. De forventer i stigende grad, at borgeren selv skal være med til at betale.

 

Hos Props & Pearls vægter vi god service og et stort udvalg af brystproteser højt. Det vil vi ikke gå på kompromis med. Vi vil fortsat have et bredt udvalg af kvalitets proteser og bruge den tid, der skal til, for at finde en løsning, som du bliver glad for. Vi kan ikke levere dette til de tilskud som din kommune har fastsat. Et tilskud på 1 kr. til et brystvortesæt siger desværre det hele.

Derfor bliver vi desværre nødt til at bede om en egenbetaling i den periode, hvor aftalen er gældende.


Hvad koster det at få sine brystproteser og brystvortesæt hos Props & Pearls, hvis jeg bor i én af Vestegnens kommuner?

 •          450 kr. pr. brystprotese uanset om det er en løs eller en selvsiddende protese. Hvis du er nyopereret og vælger at få dine 2 brystproteser fra start koster det 225 kr. pr. protese. Hvis du er dobbelt-opereret koster det 225 kr. pr. protese.   
 •         295 kr. for brystvortesæt. Selvom der står på din bevilling, at kommunen giver tilskud til brystvortesæt. Dette tilskud er nemlig af kommunens leverandør fastsat til …. 1 kr.!

 

Til gengæld får du de bedste brystproteser, der passer netop til dig. Den vægt, fylde og form som giver diskretion og balance. Massageeffekt, temperaturregulering eller andet, der har betydning for dit velvære. Vi har et stort udvalg af kvalitetsproteser fra Amoena fordi vi ved, at kvinders bryster og behov er meget forskellige. Vi har også et bredt udvalg af lingeri, da det er umuligt at finde den rigtige brystprotese, hvis man ikke har en BH der sidder perfekt til at tilpasse i.


Hvad hvis jeg vælger kommunens leverandør?
Kommunens leverandør (Bandagist.dk) vil desværre ikke fortælle os om den aftale, de har indgået med kommunen. Den er hemmelig. Vi har dog via kunder og kommuner fået informationer, som du evt. kan få bekræftet hos dem:

Hos kommunens leverandør har du adgang til kun 3 af Amoenas 40 forskellige brystproteser, hvis det skal være gratis for dig. Alle andre Amoena modeller koster 500 kr. i egenbetaling.

Der er stadig ifølge loven frit valg.. så valget er dit.